CARRINGTON MACDUFFIE – I’M THE ONE (EP)

De laatste keer dat de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Carrington MacDuffie nog eens passeerde op deze ‘Rootstime’-pagina’s was in mei 2018 toen we hier de dertien nummers van haar laatste volwaardige studioplaat “Kiss Make Better” aan u mochten voorstellen. Dat album kwam er na de release van haar twee ep-tjes “Only An Angel” uit 2014 en “Rock Me To Mars” uit 2017.

Nu verschijnt er alweer een ep van deze creatieve dame uit Austin, Texas. Titel van het werkje is “I’m The One” met daarop vijf nieuwe zelfgeschreven nummers die ingeblikt werden in de ‘Farmland Studios’ in Nashville, Tennessee en waarop enkele lokale professionele sessiemuzikanten voor de instrumentatie bij deze songs hebben gezorgd.

Geopend wordt er met de titelsong “I’m The One”, een lekker swingende elektropopsong die ze op schitterende wijze brengt met haar powervolle stem. Zoals gezegd staan er maar vijf liedjes op dit schijfje en van twee van deze songs laten we u graag meegenieten op de lyricsvideo’s bij deze recensie. Het gaat om de radiovriendelijke tracks “The Way You Were Mine” en de intimistische rockballad “I See You In My Dreams”.

De twee resterende liedjes op dit minialbum die u zelf zal moeten opzoeken om te beluisteren zijn de melodieuze folkrocksong “Glasgow” die ze componeerde na een tournee doorheen Europa en vooral na haar passage in Schotland. Verder is er ook nog het afsluitende “Because I Couldn’t Have You” dat op een aanstekelijke reggaebeat wordt gebracht met een uitstekend stukje muziek van Dave Madden op Hammondorgel in de instrumentale begeleiding. Just perfect stuff!

(valsam)
“Following on her latest full cd ‘Kiss Make Better’ from 2018, the American singer-songwriter Carrington MacDuffie is now offering us five newly composed songs on the ep ‘I’m The One’. Her powerful voice fits perfectly to these swinging pop and rock songs and melodic power ballads. It is once again a perfect hit on target for this rocking lady from Austin, Texas.“ – www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Pointy Head Records
Info: Hemifran

video